-

Gözden kaçırmayın

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlaması1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlaması

Milli egemenlik ilkesinin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104. yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı gururla kutluyoruz.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılması, milli kurtuluş mücadelemizin önemli bir dönüm noktası olmuş ve bu tarihten itibaren Türk Milleti'ne ait olan egemenliğin her zaman kanıtlandığı bir simge olmuştur.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan Milli Bayramı'nı çocuklara armağan etmiş ve onlara önemli bir misyon vermiştir. "Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz, geleceğin bir gülü, yıldızı, ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz." diyerek çocukların değerini vurgulamış ve ülkenin geleceği için bir vizyon çizmiştir. 23 Nisan, dünyada kutlanan ilk ve tek çocuk bayramı olmasıyla çocuklara verdiğimiz değeri tüm dünyaya göstermektedir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104. yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyor, milletimizin ve çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı içtenlikle kutluyorum.

#23Nisan #UlusalEgemenlikveÇocukBayramı #TürkiyeBüyükMilletMeclisi #MustafaKemalAtatürk #CumhuriyetBayramı