-

Gözden kaçırmayın

Arapgir Belediyesi, Ethem Holding İşbirliğiyle Çağrı Merkezi Personeli Alımı DuyurusuArapgir Belediyesi, Ethem Holding İşbirliğiyle Çağrı Merkezi Personeli Alımı Duyurusu

Malatya'da 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları gerçekleştirildi. İl genelindeki tüm Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okullar ve kamu kurumları afet ve acil durumlara hazırlıklı olma konusunda bilgilendirme afişleriyle donatıldı.

Etkinlikler sırasında, deprem bilincini artırmak amacıyla vatandaşlara uygulamalı eğitimler verildi. Devlet tarafından düzenlenen teşvik fuarında bir deprem eğitim ve simülasyon tırı kuruldu ve gerçek bir deprem senaryosuyla tatbikat yapıldı.

Aynı zamanda, arama kurtarma faaliyetlerinde kullanılan araç, gereç ve malzemeler tanıtıldı. Malatya AFAD tarafından düzenlenen etkinliklerde, okullar ve kamu kurumlarına deprem anı ve deprem tahliyesi konulu tatbikat senaryoları gönderildi ve acil durumlarda alınması gereken önlemler vurgulandı.

Deprem Haftası etkinlikleri, bölge halkının afetlere karşı daha bilinçli ve hazırlıklı olmasını sağlamak amacıyla düzenleniyor. Malatya AFAD ise gelecekte de afet ve acil durumlara hazırlık konusunda çeşitli eğitimler ve tatbikatlar düzenlemeye devam edecek.

#Malatya #deprem #eğitim #bilinçlendirme #AFAD #tatbikat #hazırlık