-

Gözden kaçırmayın

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlaması1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlaması

Vali Ersin Yazıcı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin ilimize gelmesi için havalimanında karşıladı.

Karşılamanın ardından Mövenpick Otel'de Bakan Özhaseki başkanlığında İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda çeşitli çevre konuları ele alındı.

Toplantı sonrası Bakan Özhaseki, Vali Ersin Yazıcı ile birlikte Bakırcılar Çarşısı'nda incelemelerde bulunarak depremzedelerle bir araya geldi. Esnafın sorun ve taleplerini dinledi.

Daha sonra basın mensuplarıyla bir araya gelen Bakan, depremin etkilediği illerde saha çalışmaları yaptıklarını ve yetkililerle görüştüklerini belirtti. Malatya'da 69 bin civarında konut hak sahipliği bulunduğunu ve bu sayının 70 bine ulaşacağını söyledi.

Bakan Özhaseki, başlatılan konut sayımının 54 bin olduğunu ve bu konutların en geç Mayıs ayında yapımına başlanarak bir yıl içinde tamamlanacağını ifade etti. Geriye 11 bin köy konutu olmak üzere 16 bin konutun yapımının kaldığını belirtti. Ayrıca Bakırcılar Çarşısı ve çevresine binlerce fore kazık yerleştirilerek iş yerlerinin inşa edildiğini söyledi.

Bakan Özhaseki ve Vali Yazıcı, Doğanşehir ilçesinde bulunan Polat Yolkoru köy evlerinin inşaat alanında, Akçadağ'da ise ilçe merkez yerinde dönüşüm emlak konut inşaat alanında incelemelerde bulundu. Deprem bölgesinde binlerce konutun yapımının devam ettiğini ifade eden Bakan Özhaseki, önümüzdeki ay itibarıyla il genelinde dağıtacakları konut sayısının 75 bine ulaşacağını söyledi.

Ziyaretlerin ardından Vali Ersin Yazıcı'ya teşekkür eden Bakan Özhaseki, Malatya'da bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Yapılan inceleme ve değerlendirmeler sonrası Bakan Özhaseki ilimizden ayrıldı.

#ValiErsinYazıcı #MehmetÖzhaseki #Çevre #Şehircilik #İklimDeğişikliği #Bakanı #Malatya