-

Gözden kaçırmayın

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlaması1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlaması

Tarihte bugün; 18 Mart, tarih seyrini değiştiren, Türk'ün sesini Dünya'ya duyurduğu, aziz milletin istiklal uğruna canını siper ettiği ve yüzbinlerce şehidin verildiği önemli bir gündür. Şanlı Çanakkale Zaferi'nin 109. yıldönümünü büyük bir mutluluk ve onurla kutlarken, aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.

İstiklal Marşımızın dizeleriyle her Türk evladına vatanımızın kutsallığını hatırlatan Mehmet Akif Ersoy, bu topraklar için atalarımızın kan döktüğünü vurgulamış ve kutsal topraklarımızı her şeyin üstünde tutmamızı belirtmiştir.

Çanakkale Savaşı, Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından biridir. Aziz milletimiz yedi düvele karşı savaşarak kutsal topraklarımızı korumuş ve bu zaferle gurur duymaktadır.

Unutulmaması gereken unsurlardan biri olan 57. Alay, Nusret Mayın Gemisi, Conkbayırı'ndaki direniş, Gelibolu'da kazanılan zafer, kahramanlarımız Koca Seyit, Yahya Çavuş ve Müstahkem Mevki Komutanı Cevat Çobanlı gibi isimlerle yaşanmış kahramanlık destanlarımızı sonsuza kadar yaşatmalı ve cennet vatanımızı her zaman korumalıyız.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. #18Mart #ÇanakkaleZaferi #ŞehitleriAnmaGünü #GaziMustafaKemalAtatürk #ÇanakkaleGeçilmez