-

Gözden kaçırmayın

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlaması1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlaması

Vali Ersin Yazıcı, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. Yılı ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa katıldı. Programa, 2.Ordu Kurmaybaşkanı ve Garnizon Komutanı Tümg. Tuncay Altuğ, 7. Ana Jet Üs Komutanı Hv. Plt. Alb. Zeki Koltukoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve birçok diğer yetkili katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Türkiye Harp Malulü, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Malatya Şube Başkanı İsmail Ayvalı şehit aileleri adına bir konuşma yaptı.

Vali Yazıcı, Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünü büyük bir gururla kutladığını belirterek, vatan ve istiklal uğruna canlarını feda eden şehitleri rahmet ve şükranla andığını ifade etti.

Çanakkale Zaferi; Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde vatanının ve milletinin bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden binlerce şehidin ve gazinin, kadınların ve anaların birlik ve beraberlik ruhunun zaferidir. Bu zafer, kahraman askerlerimizin ve milletimizin gösterdiği fedakarlıklarla elde edildi ve istiklal azmiyle direniş ruhunu ilham verdi.

Vali Yazıcı, Türkiye'nin gelecekte de milli ve manevi değerlerine sahip çıkmaya devam edeceğini vurgulayarak, 18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferi'nin kahramanlarını minnet ve şükranla anarak şehit ve gazileri saygıyla andıklarını belirtti.

Programın sonunda Garnizon Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından "Şehitlerimiz" temalı bir sunum gerçekleştirildi. Ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü Abdulkadir Eriş Güzel Sanatlar Lisesi tarafından müzik dinletisi yapıldı.

Program, İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır'ın Çanakkale'den gönderilen toprak, bayrak ve rozeti Vali Ersin Yazıcı'ya takdim etmesiyle sona erdi.

#ÇanakkaleZaferi #ŞehitleriAnmaGünü #VatanVeİstiklal #GaziMustafaKemalAtatürk #ÇanakkaleDenizZaferi #Şehitlerimiz #KahramanAskerlerimiz #MilliVeManeviDeğerler #TürkMilleti