-

Gözden kaçırmayın

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlaması1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlaması

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, çeşitli programlara ve 2. etap deprem konutları anahtar teslim törenine katılmak üzere Malatya'ya geldi. Bakan Ersoy, Vali Ersin Yazıcı ve il protokol üyeleri tarafından Malatya Havalimanı'nda karşılandı.

Ziyaretlerin ilk ayağında Bakan Ersoy, Valilik makamını ziyaret ederek Vali Ersin Yazıcı'dan il hakkında genel bilgi aldı. Sonrasında Bakan Ersoy ve Vali Yazıcı, yapımı devam eden Valilik binası ve deprem sonrası restorasyon çalışmaları devam eden Yeni Camii'yi inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

İncelemelerin ardından Bakan Ersoy, Vali Yazıcı ile birlikte çarşı merkezindeki ticari faaliyetlerine devam eden esnafları ziyaret etti ve sorunlarını dinledi. Esnaf ziyaretlerinin ardından Bakan Ersoy, Vali Yazıcı'nın eşliğinde depremden etkilenen ve restorasyon çalışmaları devam eden Atatürk Evi ve Beşkonakları gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Çeşitli inceleme ve temasların ardından Malatya'da gerçekleşen 2. etap deprem konutu anahtar teslim törenine Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Vali Ersin Yazıcı, AK Parti Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selim Pilten, Malatya AK Parti İl Başkanı Namık Gören, Malatya MHP İl Başkanı Gökhan Gök, STK temsilcileri, kamu kurum kuruluş amirleri ve konut sahipleri katıldı.

Tören sırasında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yıl sonuna kadar 200 bin konutun teslim edileceğini belirterek "Geçici barınmadan kalıcı konutlara tüm dönüşleri hızlı bir şekilde sağlıyoruz. Malatya'da 858'i konut ve 842'si köy evi olmak üzere 1700 adet evin vatandaşlara hayırlı, uğurlu ve bereketli olmasını diliyorum." dedi. Vali Ersin Yazıcı ise "Malatya'da binlerce konutun teslim edildiği ve inşaat çalışmalarının hızla devam ettiği bir süreç yaşanıyor. Anahtarlarını teslim alacak olan hak sahiplerine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

Tören, 1700 adet konutun anahtarlarının hak sahiplerine teslim edilmesi ve Bakan Mehmet Nuri Ersoy'un İlimizden ayrılmasıyla sona erdi. #KültürVeTurizmBakanı #MehmetNuriErsoy #ValiErsinYazıcı #Malatya #deprem #anahtarTeslimTöreni