-

Gözden kaçırmayın

Malatya Bölgesindeki Hayvancılığa Büyük DestekMalatya Bölgesindeki Hayvancılığa Büyük Destek

Malatya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, çiftçilere yönelik önemli bir destek paketini hayata geçirdiğini duyurdu. Bu destek paketi; hayvan hastalıkları tazminatı, tarımsal yayım ve danışmanlık hizmetleri ile damızlık ana arı yetiştiriciliğini kapsayacak şekilde düzenlendi. Toplamda 142 milyon 582 bin TL tutarında ödenek sağlanacak.

Bu destek paketi, çiftçilerin mevcut üretim şartlarını ve kalitesini artırmak, sürdürülebilir tarım uygulamalarını teşvik etmek ve hayvancılık sektöründeki hastalık risklerine maddi güvence sağlamak amacıyla hayata geçirildi. Aynı zamanda bu finansal destekle, bölgesel kalkınmanın yanı sıra tarımsal üretimde de bir artış sağlanarak ekonominin güçlenmesi hedefleniyor.

Malatya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, tarım ve hayvancılık alanında faaliyet gösteren üreticilere sunulan destekleme ödemelerinin ilgili hesaplara aktarıldığını duyurdu. Çiftçiler, bu fonları projeleri ve tarımsal faaliyetleri için kullanabilecekler. Müdürlük, çiftçilere sağlanan bu finansal desteklerin hayırlı ve bereketli olmasını temenni ediyor.

#Malatya #çiftçi #tarım #hayvancılık #destek #finansaldestek #sürdürülebilirtarım