-

Gözden kaçırmayın

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlaması1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlaması

Hanımefendi Hanife Yazıcı ve beraberindeki heyet, ziyaretler kapsamında öncelikle 6 Şubat depremleri sonrasında zor durumda olan depremzedelere yardımlarını sürdüren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na ziyaret gerçekleştirdi. Bu ziyarete, Tümg. Tuncay Altuğ'un eşi Ayşe Altuğ, Vali Yardımcısı Reşit Özer Özdemir'in eşi Fatoş Özdemir, Vali Yardımcısı Bilal Basrı'nın eşi Suzan Basrı, Vali Yardımcısı Abdulselam Bıçak'ın eşi Gizem Bıçak, Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak, Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar'ın eşi Esma Savar, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal'ın eşi Feray Çankal, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ercan Altın'ın eşi Mukaddes Altın, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Cevdet Tatar ve Orman İşletme Müdürü Osman Kayalar'ın eşi Filiz Kayalar da katıldı.

Hanımefendi Yazıcı, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın sosyal adaleti pekiştiren tedbirler alarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara nakdi ve ayni yardım sağladığını belirtti ve sosyal devlet anlayışının önemine vurgu yaptı.

Daha sonra Hanımefendi Yazıcı ve beraberindeki heyet, Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi'ne ziyarette bulundu. Burada, merkez Müdüründen kurumun işleyişi, engelli vatandaşlara verilen hizmetler ve genel durumları hakkında bilgi aldı ve karşılıklı istişarelerde bulundu.

Hanımefendi Yazıcı, engellilerin karşılaştığı engelleri yıkmak için zihindeki duvarları yıkmamız gerektiğini söyledi. Engelli birey olmadığını, sadece yaşamlarına engel olan durumların olduğunu belirten Yazıcı, engelli insanlara saygı göstermenin aynı zamanda insanlığa saygı göstermek olduğunu vurguladı. Engelli olmanın bir kusur olmadığını ve tüm engellerin dayanışma ile aşılabileceğini ifade etti.

Son olarak Hanımefendi Yazıcı ve beraberindeki heyet, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bulunan vatandaşlarla fotoğraf çektirerek ziyaretlerini sonlandırdı.

#HanımefendiHanifeYazıcı #SosyalYardımlaşma #EngelsizYaşam #DayanışmaVakfı #RehabilitasyonMerkezi #sosyaladalet #engellilik