-

Gözden kaçırmayın

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlaması1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlaması

Vali Ersin Yazıcı'nın eşi Hanife Yazıcı, 1-7 Nisan Kanser Haftası kapsamında düzenlenen "Bir Gün Çok Şeyi Değiştirebilir" adlı projenin açılış törenine katıldı. Törende Yeşilyurt İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliğe Kaymakam Kutsal Baytak da eşlik etti. Açılış töreninde kanserden korunma yolları, erken teşhisin önemi ve Sağlık Bakanlığı tarafından kurulan ve ücretsiz hizmet veren KETEM'in (Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezleri) sunduğu hizmetler hakkında bilgi verildi. Ayrıca kanserin ciddiye alınması gereken bir hastalık olduğu vurgulanarak vatandaşların bu hastalıktan korunmak için gerekli önlemleri almalarının önemine dikkat çekildi.

2- Türk askerlerinin Afrin'e yönelik düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı'nda yaşamını yitiren Piyade Üsteğmen Ahmet Alp Taşkın Karakaya, memleketi Bartın'ın Amasra ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Taşkın Karakaya için Amasra Belediye Başkanı Mehmet Emin Timur, Kaymakam İsmail Tayfun Can, Garnizon Komutanı Binbaşı Salih Bekiroğlu ve vatandaşlar tarafından düzenlenen törene yoğun bir katılım oldu. Şehit Piyade Üsteğmen Ahmet Alp Taşkın Karakaya dualarla defnedildi.

3- Mısır'ın başkenti Kahire'de Giza bölgesinde bulunan Mısır Müzesi'nde, 1999 yılından bu yana restore edilme çalışmaları yapılan ve dünya mirası olan Mısır Piramitleri'nden Keops (Cheops) Piramidi turistlere yeniden açıldı. Piramidin restore edilen alanları ziyaretçilere sunulurken, içerideki tünel ve odaların da gözleme açılmış oldu. Turistler, binlerce yıllık tarihi keşfedebilmek için Keops Piramidi'ni ziyaret edebilecek.

4- ABD'nin Florida eyaletine bağlı Miami şehrinde, bir binanın çökmesi sonucu en az bir kişi hayatını kaybetti ve onlarca kişi kayboldu. Olay, 12 katlı bir apartman binasında meydana geldi. Henüz neden çöktüğü konusunda detaylı bilgi verilmese de binada tadilat çalışmaları yapıldığı belirtiliyor. Kurtarma ekipleri, enkaz altında mahsur kalanları kurtarmak için çalışmalara devam ediyor.

5- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen etkinliklere katıldı. İmamoğlu, Anıtkabir'i ziyaret ettikten sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gerçekleştirilen törenlere katıldı. Törende çocuklarla bir araya gelen İmamoğlu, 23 Nisan'ın önemine değinerek çocukların geleceğin teminatı olduğunu vurguladı. İmamoğlu ayrıca, çocukların eşit ve özgür bir şekilde yaşaması gerektiğini söyledi.