-

Gözden kaçırmayın

Malatya Bölgesindeki Hayvancılığa Büyük DestekMalatya Bölgesindeki Hayvancılığa Büyük Destek

Malatya'da tarım ve hayvancılığın desteklenmesi amacıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen bir proje kapsamında meraların verimliliğini artırmak için önemli adımlar atıldı.

Yapılan çalışmalar, tesis edilen Çayır Mera Islah ve Amenajman Projeleri'nin bir parçası olarak bölgenin zayıf meralarının yeniden canlandırılması ve çölleşme tehlikesinin önlenmesi hedefleniyor.

Ülke genelinde bir ilki gerçekleştiren Tuz Çalısı (Atriplex Canescens) bitkisi kullanılarak bir mera ıslah projesi uygulanmaya başlandı. Akçadağ İlçesi Dedeköy Mahallesi ve Hekimhan İlçesi Söğüt Mahallesinde pilot uygulama olarak başlatılan bu projeyle, toplam 300 dekarlık bir arazide 19.000 adet Tuz Çalısı fidanı toprakla buluşturuldu.

Bu proje, hem hayvancılığın gelişimine katkı sağlamak hem de toprağı güçlendirmek adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Tuz Çalısı fidanları, bölgenin ekolojik koşullarına uygunlukları ve düşük su ihtiyaçları sayesinde meraların sürdürülebilirliğine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Projenin başarısı, benzer uygulamaların diğer bölgelerde de hayata geçirilip geçirilemeyeceğinin bir göstergesi olarak değerlendirilecek.