-

Gözden kaçırmayın

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlaması1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlaması

Vali Ersin Yazıcı, Fransa'da Din Hizmetleri Ateşesi olarak görev yapan Ramazan Dolu'nun Malatya İl Müftülüğü'ne atanmasının devir teslim törenine katıldı.

Törene Vali Yazıcı'nın yanı sıra; İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ercan Altın, Eski İl Müftüsü Şahin Yıldırım, İl Müftüsü Ramazan Dolu ve kurum müdürleri de katıldı.

Tören, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Vali Yazıcı, devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, "İl Müftüsü Şahin Yıldırım'ın ayrılışı ve yeni gelen İl Müftümüz Ramazan Dolu için düzenlenen tören için buradayız. İl Müftümüzün 8 aylık süre içinde bende oluşturduğu izlenim olumlu yöndedir. İyi bir idareci ve din adamı olduğunu düşünüyorum. İl müftümüz Ramazan Dolu'ya da hayırlı olsun. Malatya'ya en iyi şekilde hizmet edeceğine güvenimiz tam. Depremin etkileriyle birlikte insanlarımızda korku ve endişe var. Bu zorlu süreci atlatabilmek için sizin desteğinize ihtiyacımız var. Sözü dinlenen kişilersiniz, anlattıklarınızın önemi büyük. Toplumun rehabilitesi için desteğinizi esirgemeyin. Son olarak, her iki müftümüze de çalışacakları illerde başarılı hizmetler diliyorum." şeklinde konuştu.

Program, plaket takdimi ve müftülerin cübbe giymesinin ardından sona erdi.