Gözden kaçırmayın

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Akçadağ Anaokulu öğrencileri Kaymakamlık makamını ziyaret etti.23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Akçadağ Anaokulu öğrencileri Kaymakamlık makamını ziyaret etti.

Ağbaba: '23 Nisan, Esaretin Kabul Edilmeyeceğinin Gösterildiği Tarihtir'




CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için yazılı bir açıklama yaptı. Ağbaba, 23 Nisan'ın ulusal kurtuluş savaşı sonrasında çağdaş Türkiye'nin kuruluşunun en önemli günü olduğunu belirtti. Ağbaba, '23 Nisan, milletin tutsaklık zincirlerini kırarak tarih sahnesine çıktığı ve egemenliği kendi eline aldığı gündür' dedi. 23 Nisan 1920 tarihinde Türk halkının egemenliğini ilan ettiği Büyük Millet Meclisi'nin açıldığını ifade eden Ağbaba, bu tarihin hakimiyetin kayıtsız şartsız milletin olduğunun tüm dünyaya ilan edildiği bir tarih olduğunu söyledi.



CHP Milletvekili Ağbaba: 'Cumhuriyetin Korunması En Gerçekçi Yol'




Aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 104. yıl dönümü olan 23 Nisan'ın, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen bir bayram olduğunu belirten Ağbaba, Türkiye'nin çağdaş uygarlık seviyesine çıkarılabilmesi için cumhuriyetin korunup kollanmasının gerektiğini vurguladı. Ağbaba, çocuklara yoksulluğu ve ucuz iş gücü olarak görülen bir ekonomi anlayışının zararlarını hatırlatarak, çocuklara bırakılacak en değerli mirasın özgür ve adil bir Türkiye olduğunu söyledi. Ağbaba, çocukların açlık, sefalet, savaş ve şiddet olmayan bir dünyada yaşamalarını sağlamanın en büyük hediye olduğunu belirtti.



Ağbaba: 'Kahramanlarımızı Rahmetle Anıyorum, Çocuklarımızın Bayramını Kutluyorum'




Açıklamasının devamında, Atatürk ve silah arkadaşlarının yanı sıra Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni kuran tüm kahramanların şükranla ve rahmetle anıldığını ifade eden Ağbaba, bu vatanı bizlere armağan eden tüm şehitleri de anarak, milletin ve özellikle çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladığını söyledi.