-

Gözden kaçırmayın

Özel Bir Düğün Töreninde Mutluluk ve Umutlar PaylaşıldıÖzel Bir Düğün Töreninde Mutluluk ve Umutlar Paylaşıldı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ile önemli bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Malatya'nın kentsel dönüşümü kapsamında genişletilen rezerv alanları, inşaat süreçleri ve ilgili detaylar ele alındı. Aynı zamanda, Bostanbaşı ve Yakınca gibi talep sahibi bölgelerin durumu da masaya yatırıldı.

Bakanlık tarafından bu bölgelerde yapılacak çalışmalar sonucunda, vatandaşlara devlet desteği sağlanması planlanıyor. Özellikle uygun arsa büyüklüklerine sahip sitelerde, yapılacak konutlar için devletin yardımcı olması bekleniyor.

Yerinde dönüşüm sürecinde vatandaşların karşılaştığı sorunlar ve bu sorunlara devletin sağlayabileceği yeni çözüm yolları da gündem maddeleri arasındaydı. Bu süreçte devletin imkanları dahilinde vatandaşlara yeni adımların atılması öngörülüyor.

Ayrıca, Malatya'da çarşı merkezindeki inşaatların planlandığı gibi devam ettiği ve yapılan planlamada bir aksaklık olmadığı bilgisi paylaşıldı. Ek olarak, deprem konutları konusunda mevcut şehir ihtiyaçlarını karşılamak üzere TOKİ tarafından yeni ihalelerin açılacağı ve bu planlamanın da görüşüldüğü aktarıldı.

Milletvekili Babacan, toplantıya katılımda bulunan Bakan ve ekibine teşekkürlerini ifade etti. Bu toplantının Malatya'nın kentsel dönüşüm sürecine önemli katkılar sağlaması ve kentte yaşayan vatandaşlar için olumlu adımlara vesile olması bekleniyor.