-

Gözden kaçırmayın

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeliyle Eğitimde Yeni Bir DönemTürkiye Yüzyılı Maarif Modeliyle Eğitimde Yeni Bir Dönem

Malatya'da eğitim altyapısını güçlendirecek yeni okul binalarının inşaatı hızla devam ediyor. Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır ile birlikte Battalgazi ilçesindeki inşaat halindeki eğitim kurumlarını gezerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İnşaatı süren okul projeleri arasında, 48 derslikli bir İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi, 24 derslikli Kanuni İlkokulu, 24 derslikli Hatice İbrahim Özoğlu İlkokulu, 24 derslikli İnönü İlkokulu ve bir Anadolu Lisesi kampüsünde bulunan 8 derslikli bir anaokulu yer alıyor. Vali Yazıcı ve beraberindeki heyet, projelerin son durumunu görmek ve çalışmaların ilerleyişi hakkında incelemelerde bulunmak üzere okulların şantiyelerini ziyaret etti.

Projelerle ilgili olarak yapımcı firmaların yetkilileri ve okul müdürleri, yapılan işler ve planlanan takvime ilişkin Vali Yazıcı ve müdür Bakır'a detaylı bilgiler sundular. Eğitim kurumlarındaki bu gelişmeler, Malatya'nın eğitim kalitesini artırma ve öğrencilere daha iyi olanaklar sunma konusundaki kararlığını gösteriyor.